Aanbieding

hond en kat op reis
© Instagram mila.lkaline

Jonge vrouw besluit rondreis door Europa te maken: ze neemt haar hond en kat mee in haar Twingo

Door Kaami Kanje

Online sinds

Apolline Leroy heeft besloten om samen met haar hond en kat, een rondreis door Europa te maken in een Twingo.

In april 2023 neemt Apolline Leroy een uitdaging aan: een rondreis door Europa maken met een Twingo uit de jaren 2000. In dit avontuur neemt ze Nayanjee, haar Australische herder, en Mila, haar 6-jarige kat, mee. Noorwegen, Polen, Slowakije en Spanje - deze kleine groep is bezig met het voltooien van hun ongelooflijke reis.

Apolline Leroy straalt van energie en heeft ze de behoefte om in beweging te zijn om zich levendig te voelen. Na enkele gezondheidsproblemen besluit deze 26-jarige vrouw van de ene op de andere dag haar boerderij in een dorp in Lotharingen te verlaten en op avontuur te gaan.

Een Twingo uit de jaren 2000, een hond en een kat

In april 2023 neemt ze Nayanjee, haar Australische Herderpup van 6 maanden, en Mila, haar 6-jarige grijze kat, mee aan boord van haar Twingo uit de jaren 2000 voor een rondreis door Europa.

In haar gedachten is het duidelijk dat deze reis zal plaatsvinden aan boord van "haar favoriete auto". Naast het ontdekken van nieuwe landschappen en de wens om zichzelf te overtreffen, wil ze ook haar dieren dichter bij elkaar brengen, die destijds, zoals men zegt, als kat en hond met elkaar omgingen.

De dag voor haar vertrek investeert deze sprankelende brunette in een matras, kussens en dekens om een "gezellige sfeer" te creëren. Ze haalt de achterbank eruit om haar extra bed op te zetten. In haar koffer vergeet ze ook niet om een kooktoestel, een pan en verschillende pakken pasta en rijst mee te nemen om samen met haar dieren te eten en geld te besparen. Een voorraadkast die ze onder haar matras plaatst.

Aangezien dit haar eerste reis is met dieren, besluit ze haar rondreis door Europa in vier delen op te splitsen. Afgelopen lente verlaat ze Frankrijk om naar Noorwegen te reizen.

"De banden zijn veel sterker"

Na Noorwegen vertrekt Apolline met haar kleine groep een week in mei 2023 naar Zwitserland en Italië. Daarna volgen Polen, Slowakije, Bulgarije en Griekenland tijdens een andere reis afgelopen zomer. In deze maand november besluit ze Spanje en Portugal te verkennen.

Overdag rijdt ze rond en bezoekt ze de mooiste plekjes van Europa. 's Nachts parkeert ze op parkeerplaatsen langs de snelweg om te eten, te slapen en zich op te frissen voordat ze weer de weg op gaat.

Overigens zullen deze nachtelijke tussenstops haar parten spelen tijdens haar tweede reis. Terwijl ze terugkomt van de douche, realiseert ze zich dat ze haar spullen, inclusief haar sleutels, in het interieur heeft achtergelaten. Met de fantastische hulp van enkele Polen slaagt ze erin het mechanisme van haar raam te breken om haar sleutels terug te krijgen.

Telkens weer verlopen de verschillende reizen met haar hond en kat perfect. Zoals Apolline uitlegt: "De banden zijn veel sterker tussen Nayanjee en Mila."

Deze rondreis door Europa in een Twingo met dieren heeft alleen maar voordelen voor de twintiger: "ze is veel dichterbij haar dieren, haar hond is razendsnel opgeleid en ze is erin geslaagd om zelfstandig op de weg te navigeren."

Tips voor reizen met dieren

Dus als ook jij ooit het avontuur wilt aangaan, heeft Apolline wat advies voor je: begin met de papieren van je dieren, vergeet niet om de geldigheid van de vaccinatie te controleren. Bij de dierenarts is het belangrijk om een gezondheidscertificaat te verkrijgen en het paspoort van je dier aan te vragen, dat je krijgt als je het vaccineert tegen hondsdolheid.

Vergeet ook niet een EHBO-kit mee te nemen (verband, tekentang, behandeling tegen diarree, ontwormingsmiddel ...).

En voordat je vertrekt, aarzel niet om je dieren aan de auto te laten wennen. Zo weet je of ze geschikt zijn om lange afstanden te reizen.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen