Aanbieding

Vituzzo, de bionische kat

Vituzzo, de bionische kat

© vituzzosuperstar / Instagram

Na een heftig ongeluk verloor deze kat zijn achterpoten: het weerhoud hem echter niet van zijn geluk (video)

Door Kaami Kanje

Online sinds

Het verhaal van Vituzzo laat zien hoe je van je handicap je kracht kan maken: hier is het verhaal van de bionische kat, de social media-superster.

Een verhaal van kracht en veerkracht dat de wereld blijft inspireren. Vituzzo is een symbool geworden van hoop en vastberadenheid.

Deze bionische kat heeft een zwaar verleden gehad, maar wist die te gebruiken om sterker dan ooit te terug te komen.

Een dramatisch verhaal

Vituzzo werd geadopteerd door Silvia Gottardi, voormalig A1-basketbalspeler en nu blogger en filmmaker. Toen Silvia en haar partner Linda Ronzoni naar Milaan verhuisden, paste de kat zich aan het stadsleven aan en stond hij bekend om de avontuurlijke kat.

Het verhaal neemt een dramatische wending wanneer, tijdens de huwelijksreis van de twee vrouwen in 2018, Vituzzo verdwijnt en niet terugkeert. De vriendin die voor hem zorgde in afwezigheid van de eigenaars vindt hem na anderhalve dag terug, zwaar gewond met zijn twee achterpoten verpletterd.

Een primeur 

Ondanks de moeilijkheden besloten Silvia en Linda, die halsoverkop terugkeerden van hun huwelijksreis, om het voorstel van Dr. Massimo Petazzoni te volgen om Vituzzo een baanbrekende ingreep te laten ondergaan: het plaatsen van twee prothesen aan de achterpoten, een procedure die tot dan toe nog nooit in Italië was uitgevoerd.

De moed van het katje werd beloond met succes. Na een uitdagende herstelperiode, waarin hij infusen, antibiotica en het wennen aan de kunstpoten doorstond, slaagde Vituzzo erin om "op te staan" op zijn eigen twee poten en de twee prothesen. Zijn vastberadenheid veroverde de harten van velen, en vandaag, in 2024, loopt de eerste Italiaanse bionische kat niet alleen zelfverzekerd, maar kan hij ook rennen.

Zijn verhaal blijft inspirerend, met foto's en video's gedeeld op zijn Facebook- en Instagrampagina's. Zijn verhaal laat zien dat met liefde, toewijding en innovatie, zelfs de moeilijkste uitdagingen overwonnen kunnen worden.

Kijk hier naar de indrukwekkende beelden:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen